^

– Wordt mijn verhaal werkelijk in mijn eigen woorden vastgelegd?
Dat is wel het idee; we noteren het gesprek als tekst. Wanneer je zou kuchen of je verspreken wordt dat uiteraard weggelaten. Hierdoor lees je de manier van spreken van de geïnterviewde persoon terug. Onze ervaring is dat dit veel persoonlijker is dan een geredigeerde tekst.

– Ik ben bang dat ik tijdens het interview dingen vergeet of niet goed voor de geest kan halen. Wat als ik me vergis?
Helemaal geen probleem. Na het interview krijg je de tekst te zien voordat het boek wordt gedrukt. Eventuele foutjes of ontbrekende informatie kun je dan corrigeren.

– Ik spreek veel liever iemand in levende lijve. Waarom gebeuren de interviews via een online videoverbinding?
Hier zijn twee redenen voor. Ten eerste, proberen we zuinig om te gaan met de tijd van onze interviewers om MyWords MyStory boeken betaalbaar te houden. Als ze zouden moeten reizen zou dat betekenen dat de prijs hoger wordt. Ten tweede, kan het spannend zijn om een onbekende bij je thuis te ontvangen. Via onze videoverbinding speelt dat niet en kan het gesprek op een prettige wijze verlopen.

– Ik heb geen goede computer, webcam of internetverbinding. Wat doen we nu?
Het kan heel goed zijn dat je dan bij een familielid of vriend een geschikte computer met internetverbinding kan gebruiken. Het is jouw verantwoordelijkheid, als persoon die de biografie bestelt, om ervoor te zorgen dat die beschikbaar zijn. De meeste laptops en PCs die minder dan vijf jaar oud zijn zullen geschikt zijn – de vereisten staan hier.

– Ik wil mijn oma zelf interviewen. Kan dat?
Onze ervaring is dat er voordelen zijn wanneer de mensen in het interview elkaar niet kennen. Onze ervaren interviewers staan er open en blank in en weten goede vragen te stellen. Hierdoor gaat je oma een duidelijke uitleg geven zodat andere familieleden later het verhaal makkelijker kunnen begrijpen.

– Ik zie dat drie uur het maximum aantal interviewuren is. Wat als ik meer wil?
Dan zijn er twee mogelijkheden. (1) Ga voor een serie boeken. Kies voor de drie uur optie en nadat je het boek in handen hebt kun je kiezen of er een tweede boek moet komen. En daarna een derde, enzovoort. (2) Kies voor de drie uur optie en nadat je de tekst van de eerste drie uur hebt gezien, laat je ons weten dat je het printen wilt uitstellen. Bestel vervolgens nog meer interviewuren en na afloop wordt het geheel als één dik boek geprint.

– Ik zie dat één uur het minimum aantal interviewuren is. Wat als ik minder wil?
MyWords MyStory werkt met interviews van hele uren. Minder dan één uur is bij ons dan ook niet mogelijk.

– Wat als na het interview blijkt dat het verhaal nog niet klaar is?
We begrijpen dat het lastig is om precies in te schatten hoelang een verhaal gaat duren. Daarom zijn we flexibel. Wanneer je na het interview nog meer tijd wil, overleg dat dan met de interviewer. Dan kijken we of er een vervolg nodig is.

– Ik wil niet één persoon laten interviewen maar meerdere. Kan dat?
Ja, dat kan. Bijvoorbeeld wanneer je een echtpaar wil laten interviewen. Of meerdere collega’s van een persoon die met pensioen gaat. Het betekent voor onze interviewers iets meer werk en er komen dus kosten bij. Neem contact met ons op om te overleggen.

– Hoelang na het interview ontvang ik mijn boek?
Meestal ontvang je na een aantal dagen de tekst voor het boek, om na te kijken en eventuele aanpassingen te maken. Ook kun je foto’s toevoegen. Wanneer je tevreden bent geef je akkoord dat het boek gedrukt mag worden. Daarna duurt het ongeveer een week voordat je het boek in handen krijgt. Wil je een spoedlevering? Laat het dan weten.

– Ik wil het boek in een andere taal. Kan dat?
Stel dat je oma uit Friesland komt. Of je opa Engels, Duits of Turks is. Niet iedereen wil zijn of haar verhaal in het Nederlands vertellen. Op dit moment zijn de standaard prijzen voor MyWords MyStory boeken gebaseerd op de Nederlandse taal. Als het gewenst is om het verhaal in een andere taal dan het Nederlands te vertellen, laat het ons weten. Stuur een email naar info@mywordsmystory.com

Heb je andere wensen, laat het aan ons weten. Email naar info@mywordsmystory.com